026 - 22 00 210

Relatiecoaching of scheiden?

In het artikel van het FD van afgelopen zaterdag kwam naar voren dat veel stellen de zomervakantie gebruiken als `laatste test` voor hun relatie. Wij vonden dat nogal wat. Natuurlijk is dit voor sommigen een goede manier om te kijken `wat er nog over is' van het gevoel voor elkaar tijdens een vakantie. Tegelijk zou je kunnen zeggen dat het continu in elkaars nabijheid verkeren, waar je dat normaal misschien niet gewend bent, juist een verkeerde werking kan hebben.

Het eindigen van een relatie is ingrijpend. Voor beide partners en zeker voor kinderen als die in het spel zijn. Bij Lugthart Mediation, Coaching en Advies zijn wij meer voorstander voor een gedegen aanpak. Daarom hebben we een pakket bedacht waar de uitkomst of het doel op voorhand juist niet vastligt. Dus geen relatietherapie om samen verder te gaan. En nee, ook geen mediation om de scheiding te gaan regelen.

Coachend zoeken naar de goede weg voor beide.

Marlous Lugthart is coach en begeleid zowel individuen als stellen. Ze gaat daarbij grondig te werk en begeleid haar clienten bij een zoektocht naar antwoorden. Die antwoorden zitten vaak in de persoon zelf. Dat geldt in feite ook voor stellen. Want wat als de scheiding helemaal geen oplossing voor je probleem bleek? 

Scheiden we dan te snel?

Wij zijn er niet om te oordelen of clienten te snel scheiden. We zijn er wél om onze clienten te begeleiden als zij stappen zetten waardoor ze weer krachtig en sterk in het leven staan. 

Wat bieden wij aan?

Clienten die, samen of alleen, nadenken over een scheiding worden begeleid door Marlous Lugthart. Zij komen na een aantal sessie tot besluit of zij hun scheiding willen doorzetten.

Soms komen clienten tot nieuwe inzichten en willen zij wel samen verder maar met nieuwe afspraken of in een andere vorm dan dat zij gewend waren. In dat geval helpt Marlous heb bij het maken van afspraken.

Wanneer clienten besluiten te gaan scheiden helpt Arno Lugthart bij de stappen die daarbij horen. De kinderen informeren hoort daarbij, maar ook het opstellen van een ouderschapsplan, het echtscheidingsconvenant en de verdeling van vermogen en/of schuld komen dan aan de orde.

Waarom deze gezamenlijke aanpak?

Scheiden heeft bijzonder veel impact. Op jezelf, op je partner en zeker op je kinderen. Het is een levensveranderend besluit waarvan wij vinden dat je dat besluit alleen zou moeten nemen als je zeker weet dat het de beste oplossing is voor iedereen.

Door samen te werken als coach en mediator maken Marlous en Arno het voor hun clienten een stuk eenvoudiger om deze stap te nemen.

Home > Coaching > Relatiecoaching of scheiden?