026 - 22 00 210

Nieuw in Lingewaard: Lugthart Mediation, Coaching en Advies

16-01-2019

Nieuw in Lingewaard: Lugthart Mediation, Coaching en Advies

Huissen – In Januari 2019 opende Lugthart Mediation, Coaching en Advies haar deuren. Deze nieuwe mediationpraktijk richt zich met name op begeleiding bij echtscheiding, zakelijke mediations en bij arbeidsmediations en is gevestigd in Huissen.

Arno Lugthart, de mediator van Lugthart Mediation, Coaching en Advies: “Mediation is een manier om conflicten op te lossen waar partijen zelf tot oplossingen komen. Ga je naar de rechter dan kun je winnen, maar ook verliezen. Bovendien is er dan weliswaar een uitspraak maar het probleem blijft meestal bestaan. In bijna alle gevallen is een oplossing via de mediator goedkoper en sneller dat een gerechtelijke procedure”. Cliënten vinden het vooral fijn dat zij zelf bepalen waarover ze een oplossing willen bereiken met de andere partij.”

Lugthart begeleid ook echtscheidingen. “Scheiden is een vak apart binnen mediation. Je begeleidt niet om een oplossing voor het conflict te vinden maar je begeleidt een koppel bij hun scheiding.” “Hoewel je als mediator leert om altijd onpartijdig te zijn, ben ik dat bij scheidingen iets minder. Daar probeer ik toch wat meer naar het belang van de kinderen te kijken.” Arno Lugthart is bij zowel MfN als ADR geregistreerd. “ Het MfN en ADR zijn organisaties die de kwaliteit bewaken. Zo heb je als mediator verplichtingen op het aantal mediations dat je uitvoert, heb je jaarlijkse intervisie met collega-mediators en verplichte permanente educatie.” Ik vind dat een mooie borging van het vakmanschap. Arno Lugthart is naast mediator ook als conflictcoach of onderhandelaar in te huren.

Wilt u meer weten over Mediation, neem dan contact met ons.

Home > Actueel > Nieuw in Lingewaard: Lugthart Mediation, Coachi...